exclusieve nieuwbouw schuurwoningen

Nieuwbouw woning met luxe aanbouw en dubbele patio

wensen nieuwbouw woning met luxe aanbouw en dubbele patio

Een nieuwe woning passende bij de bestaande 2-onder-1-kapper maar ook met grote aanbouw aan de achterzijde met veel uitzicht op de tuin en lichtinval. Vanuit gemeentelijke regelgeving moest de bestaande woning als onderdeel van de 2-onder-1-kapper zichtbaar blijven en het doorzicht vanuit straat door tuin naar landschap erachter gehandhaafd.

De nieuwe woning op de bestaande plek graag voorzien van een kelder voor extra bergruimte en techniek. Dan nemen die functies geen ruimte in op de beganegrond waar we de ruimte zo hard nodig hebben om het woonprogramma kwijt te kunnen.

concept nieuwbouw woning met luxe aanbouw en dubbele patio

De bestaande woning, als deel van een lange schuurwoning in een 2-onder-1-kapper, was veel te klein voor het programma van de nieuwe bewoners. Daarnaast niet geïsoleerd en bouwkundig erg slecht.

De keuze om te slopen en de woning nieuw te bouwen was zo gemaakt. Volledig nieuw, goed geisoleerd, zeer energiezuinig, met kelder, met grote aanbouw voor extra ruimte, en zicht op de tuin.

De nieuwe woning aan de straat, nu ook als onderdeel van de originele 2-onder-1-kapper is beperkt qua grootte. Om toch te voldoen aan de wens qua ruimten en oppervlakte om te wonen is de aanbouw aan de achterzijde van de woning groot. 

De uitdaging van woning met aanbouw zat hem vooral in de grote van deze aanbouw en hoe deze aan kon sluiten op de woning aan de achtergevel.

In de woning aan de straat bevinden zich de entree, berging, bijkeuken, kleine werkplek en tv-kamer, maar ook de hoofdslaapkamer met eigen badkamer en inloopkast.

Om de slaapkamer met badkamer ook lichtinval te geven kan er niet direct en aanbouw tegen de achtergevel worden geplaatst.

Er is gekozen voor een opzet met patio’s. Dat zijn (deels) omsloten buitenruimtes waar een woonruimte vanuit binnen op uit kan kijken. Dit is een hele mooie manier om natuurlijk licht (en uitzicht) in de slaapkamer met badkamer te krijgen.

Een ander voordeel van deze patio is het zicht vanuit de keuken met kookeiland op deze patio. Op veel plekken in dit huis heb je verschillende doorzichten door de woning naar buiten. En op verschillende momenten op de dag komt het licht ook anders binnen. Dat maakt de woning speels, maar ook luchtig qua opzet.

De patio’s zorgen er ook voor dat er een overgang is van woning naar aanbouw. Daar zit lucht en licht tussen en maakt de woning aanzienlijk meer open dan de standaard aanbouw die meteen vast zit aan de woning.

De woning aan de voorzijde is behouden qua materialisering en past bij de originele 2-onder-1-kapper waarvan het deel van de buren is blijven bestaan. De woning is gebouwd met zichtwerk metselwerk gevelstenen, een deels rieten dak en pannendak en zwarte aluminium kozijnen.

De aanbouw aan de achterzijde is contrasterend ontworpen met de woning. De opzet van de aanbouw is veel glas, veel lichtinval en zicht op de patio’s en de tuin. De woonkeuken met dubbel kookeiland voor koken en spoelen en kastenwand met nis heeft uitzicht op de patio met boompje richting slaapkamer in de woning. Maar tijdens het koken kijk je de andere kant op richting tuin. De zijkant geeft weer uitzicht op de deels omsloten patio met terras.

De aanbouw is voorzien van een verlaagd plafond dat een akoestische functie heeft. In dit plafond is ook alle leidingwerk voor installaties en verlichting weggewerkt. Dat is zo veel handiger dan wanneer het is ingestort in een betonvloer. Dan kun je er nooit meer bij.

De houten gevelbekleding is een western red ceder verticale belatting van 18x52mm. De kozijnen zijn van aluminium en bestaand uit vast glas maar ook uit loopdeuren en schuifpuien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *