exclusieve nieuwbouw schuurwoningen

Dit zeggen opdrachtgevers over Joep van Os

Van Os Architecten Breda
Wat een heerlijk huis is dit geworden. We wilden graag een nieuwbouw moderne woning achter op ons kavel. Tijdens de bouw hebben we in het bestaande huisje aan de straat gewoond. De hele bouw hebben we van dicthbij gevolgd. Joep heeft een prachtig ruimtelijk plan voor ons gemaakt met een stoere zichtwerk betonvloer met traptreden en een hele hoge vide naast onze trots, een hele grote woonkeuken, betegeld met onze eigen tegeltjes. Volgende keer als we gaan nieuwbouwen bellen we Joep weer!
Martijn en Saskia
Bewoners
Van Os Architecten Breda
We hadden ons oog laten vallen op een oude vervallen boerderij, onze grote droom. We wisten goed waar we aan begonnen, maar hadden geen idee wat we nu echt wilden. Wel zagen we dat deze boerderij heel veel juweeltjes had. We hebben na de grote sloopwerkzaamheden Joep van Os ingeschakeld om ons te helpen er een fijne en moderne leefbare woning van te maken. Joep's eerste vraag bij kennismaking was waarom we deze boerderij gekocht hadden. "Vanwege de mooie metselwerk brandmuur", zeiden we. Die muur heeft een prominente plek in het plan gekregen, zo mooi. Joep heeft voor ons een prachtig ontwerp gemaakt waar wij heel blij mee waren. Hij bedacht één enkel element met keuken en berging, tussen de spanten in de grote leefruimte, om zo de mooie muur volledig in het zicht te laten, en veel glas richting de tuin voor een prachgtig uitzicht. Joep heeft heel goed geluisterd naar onze wensen en presenteerde een plan waar we meteen enthousiast van waren. We wonen er nu al een tijdje en genieten dagelijks van de luxe, ruimte en licht in onze woning. Wij zijn Joep dan ook dankbaar voor zijn ideeën en bijdrage aan het verwezenlijken van onze boerderij.
Danny en Vivian
Bewoners
Van Os Architecten Breda
We hadden een kavel gekocht en twijfelden toen nog erg tussen verschillende stijlen. Wat voor huis willen we? Vinden we dat over 15 jaar ook nog mooi? Een boerderij is mooi maar een Scandinavisch huis ook. We hebben onze twijfels voorgelegd aan Joep die met een ontwerp kwam, een ontwerp wat aan de buitenkant strak, Scandinavisch en zonder poespas is. Een ontwerp wat goed aansluit bij een gezin qua indeling en binnen ook nog landelijk voelt met een industriëel tintje. Zo zijn de balken bijvoorbeeld in het zicht gebleven en hebben we hoge plafonds. Stalen deuren die de keuken van de kamer scheiden maken het geheel af. Joep heeft ook bepaalde zaken geadviseerd zoals een berging in huis waar we in eerste instantie niet aan hadden gedacht want we hebben een ruime garage. Maar achteraf zijn we er zo blij mee. Het huis voelde meteen als thuis, het is licht en heel sfeervol. Al onze wensen zijn verwerkt van een extra slaapkamer op de begane grond, een veranda tot de hoge nok op de eerste verdieping. Iedere dag zijn we blij dat we hier wonen.
Ursula en Harry
Bewoners
Van Os Architecten Breda
We zochten naar een nieuwe woning, vrij gelegen, in nauw contact met de natuur en toch dicht bij alle uitvalswegen in de randstad. Uiteindelijk een stuk grond gevonden aan de dijk met aan een kant vrij uitzicht over de dijk en het “Nessebos”. Onze wens was een huis passend in de omgeving, dat een vakantiegevoel oproept, waarin de zon van alle kanten kan binnen komen en met een goed uitzicht over de tuin. Het ontwerp van Joep was helemaal goed, hij had ons begrepen en verraste ons met mooie details. Het traject is snel verlopen en er is een fijn contact geweest vóór en tijdens de bouw tussen ons, Joep en de aannemer. We zijn trots op ons huis en krijgen veel complimenten van de vele fietsers op de dijk en hebben het gevoel dat vakantie overbodig is. We zouden het hele traject zo weer doen. Dat gaat alleen niet gebeuren want we gaan hier nooit meer weg.
Wouter en Inge
Bewoners
Van Os Architecten Breda
Echt een heerlijk fuin huis geworden, dankjewel Joep!!
Koen en Karen
Bewoners
Van Os Architecten Breda
Dit prachtige huis is écht ons thuis geworden, omdat de gehele benedenverdieping helemaal verbouwd is naar onze zin. Weg met alle tussenmuren en 1 open ruimte met heel veel licht creëren! Licht is heel belangrijk voor ons. Dat is goed tot zijn recht gekomen door de lange glazen pui, het hoekglas en de lichtstraat. En die pui kan helemaal open, echt prachtig en geeft zo'n vrij gevoel! De zichtbaarheid van de draagbalken geeft het huis een industriële look waar wij heel blij van worden. Al onze wensen zijn opgenomen in het plan en tot in detail uitgewerkt. Verder heeft Joep meerdere materialen met bijbehorende prijzen voorgesteld om het plan betaalbaar te houden en toch de kwaliteit en de "looks" aan het huis te geven die we wilden. Zo hebben we voor een matzwarte aluminium pui gekozen, die betaalbaarder is dan, maar wel lijkt op een stalen pui. Door de stalen tussendeuren in dezelfde kleur is het een mooi geheel. Het eindresultaat is nog mooier dan we hadden verwacht, mede door de aangebrachte detailleringen van Joep.
Richard en MArloes
Bewoners
Van Os Architecten Breda
Als 2 midden dertigers in een impulsieve bui een deel van een oud schoolgebouw kopen, dan is dat vragen om problemen… Daar zaten we dan, met stapels boeken en plaatjes in een grote lege ruimte. Honderden voorbeelden hoe onze verbouwingsdroom er eventueel uit zou kunnen zien maar geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Werkelijk elke indeling was mogelijk en dat gaf bij beide een hoop onrust. Omdat onze dromen groter waren dan het zakje geld dat we hadden, besloten we om een masterplan te laten maken waar we de komende jaren naartoe zouden kunnen werken… maar door wie? Google “architect Breda” en je komt uit bij Joep van Os, zo simpel is het eigenlijk. Het eerste telefonische contact was vertrouwd en hij stond een paar dagen later in de avonduren op de stoep. Gelukkig was hij, net als wij, erg onder de indruk van het gebouw en diezelfde avond begon het “sparren”, want dat is wat hij doet, ook op persoonlijk vlak. Joep komt niet met kant en klare oplossingen maar gaat met je aan de slag om zo dicht mogelijk bij je droom uit te komen zonder direct de bubbel door te prikken. Blijven denken in mogelijkheden en nooit de opdrachtgevers uit het oog verliezend, zelfs niet bij tegenslagen. Open, eerlijk, kritisch richting onderaannemers en durft tegengas te geven als de situatie daar om vraagt. Ons masterplan is in samenwerking met Joep verscheidende keren veranderd doordat we meer tijd in de ruimte hebben doorgebracht. Het resultaat mag er ook naar zijn, het klopt gewoon allemaal zo goed dat elke dag leven in deze omgeving een cadeautje is. Dat was onze droom!
Jonathan en Rika
Bewoners
Van Os Architecten Breda
Voor onze verbouwing van een oude schuur tot woonhuis hadden we van verschillende mensen de naam van Joep van Os doorgekregen. Hier hebben we geen moment spijt van gehad. Hij heeft ons helemaal verrast met een plan dat aan al onze wensen voldoet. Hij was vanaf het eerste gesprek enthousiast en dat gaf ons een heel goed gevoel. Prachtig plan, altijd bereikbaar en open voor alle bijkomende vragen. Een echte aanrader!!
Kelvin en Lynn
Bewoners