Joep van Os Architect

exclusieve nieuwbouw schuurwoningen

Transformatie boerderij naar woning met houten spanten

wensen transformatie boerderij naar woning

Renovatie van de oude vervallen boerderij met koeienstal, opslagschuur en daartussen een kleine woning. Nieuw uitzicht op het omringende landschap, zicht op de sfeervolle originele enorme metselwerk binnenmuur, behoud van de houten spantconstructies en een heerlijk huis met ruime woonkamer, keuken, badkamer, werkkamer en slaapkamers.

concept transformatie boerderij naar woning

De bewoners zijn voor deze boerderij gevallen mede vanwege de sfeervolle originele metselwerk binnenmuur en het uitzicht op de omringende omgeving. De oude stal wordt woonkamer met net uit het midden een wit volume met open woonkeuken, boekenkasten en multifunctionele ruimte erbovenop. Deze compacte kern faciliteert de woonkamer en is geplaatst tussen de prominent aanwezige originele houten spantconstructie. Bovenop deze kern is er rondom overzicht op de woonkamer en omgeving. De gehele spantconstructie en de metselwerk muur zijn nu goed te ervaren.

Een lange uitsnede in het dakvlak in de achtergevel met nieuwe kozijnen en een vaste houten lamellenzonwering zorgt voor veel licht, lucht, sfeer en uitzicht op de landerijen. De zonwering houdt in de zomer de warmte buiten en laat in de winter de warmte binnen. De lamellen vallen precies binnen de bestaande dakvorm omdat deze behouden moet blijven.

Het gehele pannendak is vernieuwd, buitenmuren hersteld, net als de beganegrondvloer binnen en de houten gevelbekleding aan de buitenzijde.

2 reacties

  1. Goedendag, wat een mooie boerderij is het geworden. Wij vinden met name de vloer heel mooi. Zou u ons kunnen vertellen door wie deze gemaakt is?

    Mvg
    Fam Koster

  2. Hallo, dankjewel!

    De vloer is een monolitisch (constructie en dekvloer in een) gestorte betonvloer afgewerkt met een transparante coating.

    Gr. Joep van Os

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *