Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Een doorloop naar de inloopkast langs de opgedikte muur met boekenkast.

Verbouwing zolder tot luxe slaapkamer met open badkamer, studie en loggia met zicht op het bos

Breda

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen verbouwing zolder

Renoveren bestaande bergzolder met slaapkamer, inloopkast, badkamer, studie en extra lichtinval.

Concept verbouwing zolder 

Dit prachtige herenhuis staat midden tussen oude bomen, met uitzicht op het uitgestrekte Markdal tussen Breda en Ulvenhout. De zolder beslaat de gehele oppervlakte van de woning.

Het concept van de zolder is ruimtelijk slapen en baden tussen de bomen. De loggia (een inpandig balkon) geeft licht en lucht aan de ruimte en een prachtig zicht om het omringende groen, zowel binnen als buiten. Zowel liggend op bed en bad of onder de douche kun je van de bomen genieten. De loggia heeft een aluminium schuifpui met een vast glasdeel naast het bad. Het oppervlak van de slaapkamer wordt door de loggia visueel en gevoelsmatig vergroot.

De licht verhoogde badkamer bestaat uit een vrijstaand bad met kraan onder een dakraam, een inloopdouche met glazen wand en een vrijstaande wastafel met kraan. Alle elementen in de badkamer zijn los gehouden van de wand om het luchtige gevoel extra te benadrukken. Achter de slaapkamer zit een ruime inloopkast met aparte cv-ruimte. De boeken-nissen geven textuur aan de slaapkamer.

De gietvloer in de badkamer heeft opgesmeerde plinten. Niet alleen voor de waterdichtheid, ze geven ook de indruk dat het vloeroppervlak groter is. De gezandstraalde glazen wand tussen slaapkamer en douche zorgt voor privacy maar laat ruim voldoende licht door.

De studie heeft door de dakkapel in de voorgevel een schilderachtig uitzicht op het Markdal.

Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Een doorloop naar de inloopkast langs de opgedikte muur met boekenkast.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Zicht vanuit bad op loggia en omringend bos. De lichtinval en de lichte kleuren maken de badkamer tot een heerlijke ruimte om te ontspannen.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. De douche staat achter een semi-transparante glaswand. Wel lichtinval maar geen inkijk zorgt voor privacy waar je deze nodig hebt.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Doorkijk vanuit loggia naar vrijstaand bad in badkamer.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Een doorloop naar de inloopkast langs de opgedikte muur met boekenkast.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Dat is lekker wakker worden. Met je neus bijna tussen de bomen, buiten op de loggia.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Een in het dakvlak liggende loggia geeft licht en ruimte in de zolder. Zo kun je buiten staan op de zolder. Het geeft ook prachtig zicht op de bomen.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. De open zijde van de aluminium pui geeft extra licht in de badkamer. Vanuit bad kun je nu de loggia opkijken.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Prachtig zicht vanuit bed op aluminium schuifpui, loggia en omringend bos. Heerlijk wakker worden.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Vrijstaand bad met vrijstaande kraan onder dakvenster.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Renovatie en verbouwing van een bergzolder van dit prachtige herenhuis aan het Markdal in Breda, net voor Ulvenhout.
Verbouwing en renovatie zolder met loggia. Renovatie en verbouwing van een bergzolder van dit prachtige herenhuis aan het Markdal in Breda, net voor Ulvenhout.

"Ons prachtig prive domein" 
                         
                           

Joep heeft voor ons een heerlijke lichte ruimte met slaapkamer en badkamer op zolder ontworpen. Ons prachtige privé domein in huis. Een echte Joep van Os! Zijn er heel blij mee. Dank!

ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

van Os Architecten

Reduitlaan 33
4814 DC Breda
+31 6 53 68 27 28

info@vanosarchitecten.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief met ons laatste nieuws en tips & tricks door je hier aan te melden. Geen spam, gewoon handig en leuk!

© van Os Architecten 2009 - 2020

© 2018