Joep van Os Architect

exclusieve nieuwbouw schuurwoningen

Schuurwoning met rieten dak en gevel

wensen schuurwoning met rieten kap en gevel

Een vrijstaande schuurwoning met groots uitzicht op het kavel en de achterliggende weilanden in Eerbeek.

concept schuurwoning met rieten kap en gevel

Deze nieuwbouw schuurwoning in Eerbeek is ontworpen met een dichte gevel naar de openbare weg met oprit, maar is geheel open aan de tuinzijde. Dit zijn de erste keuzes op basis van de drukke weg met geluid, inkijk en privacy. De grote tuin en omliggende weilanden bieden het tegenovergestelde, namelijk rust, uitzicht en privacy.

De woning staat met de langste gevel evenwijdig aan de weg. De fijnste ruimtes om te verblijven zoals de zitkamer, eetkamer en keuken zijn achter elkaar geplaatst en hebben allemaal maximaal uitzicht op de weilanden via een lange glazen pui.

Aan de achtergevel en deels aan de rechterzijgevel is een luxe slaapkamer met eigen badkamer gemaakt. Ook deze ruimte heeft prachtig uitzicht op tuin en weiland en geeft maximale privacy. Heerlijk in bad met uitzicht.

De woning met tuin is zo ontworpen dat het rieten dak aan de straatgevel bijna overloopt in de beplanting van de tuin. Een bijna gesloten en dichte gevel waarbij het vooral draait om het materiaalgebruik van riet op dak en op gevel en de horizontale houten gevel beplanking.

Aan de achtergevel is gekozen om de woning volledig te open richting tuin voor uitzicht en lichtinval door gebruik van veel glas.

De gehele woning is voorzien van een zichtwerk betonvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *