Stationslaan 75 Breda  |  06-53682728

van-Os-Architecten-logo-1

van Os Architecten - architect Breda

ontwerp van uw droomwoning - nieuwbouw - verbouwing - transformatie

✔ uw enige creatieve aanspreekpunt tijdens hele project
✔ 20+ jaar ervaring en 
specialisatie in woningbouw
✔ ons showroomkantoor ademt Architectuur & Interieur
✔ u bouwt op en met ons eigen netwerk

✔ samen in 3D wandelen door uw nog ongebouwde woning
✔ lid Branchevereniging Nederlandse Architecten (BNA)

Nieuwbouw kubistische woning met metselwerk gevelsteen beneden en een strak volume met houten delen op de verdieping, in de Westergouw te Teteringen

van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-dakrand-zonder-daktrim

wensen nieuwbouw kubistische woning

Een nieuwbouw moderne woning met een speels en krachtig volume bestaande uit een ruime woonkamer, eetkamer en keuken met zicht op de tuin en alle ondersteunende functies op de beganegrond. Op de 1e verdieping 4 slaapkamers met 2 badkamers.

Uitzicht op de tuin vanuit alle verblijfsruimten én privacy zijn belangrijke uitgangspunten.

concept nieuwbouw kubistische woning

Een groot kavel met grote tuin in een luchtig opgezette straat aan de Westergouw in Teteringen.

De uitdaging is de relatief smalle kavel t.o.v. de diepte als alle verblijfsruimten uitzicht moeten hebben op de tuin. 

Concept is een stapeling van 2 volumes. Op de beganegrond een metselwerk gevelstenen doos en op de verdieping een houten volume die t.o.v. elkaar iets zijn verschoven en geroteerd. Daardoor ontstaat een klein overstek en speelsheid in het volume.

De straatzijde is sober met weinig openingen behalve bij de woonkamer richting entree.

De achtergevel is juist helemaal open en op de tuin gericht.

De beganegrond bestaat uit 1 open ruimte die is opgedeeld zonder wanden middels 2 tactisch uitgekozen posities voor blokken als roomdivider en kastenwand keuken met daarachter een studieplek.

van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-perspectief-voorgevel-vanaf-straat
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-verspingende-volumes-met-overstek-bij-entree
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-fragment-voorgevel-met-houten-geveldelen-en-metselwerk
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-dakrand-zonder-daktrim
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-aluminium-kozijn-achter-houten-gevelbelatting
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-houten-delen-plafond-doorlopend-in-entreedeur
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Een houten volume op de 1e verdieping en een bakstenen volume op de beganegrond. Een gesloten voorzijde van de woning met een kijkmoment van woonkamer naar entree en straat. De achtergevel is daarentegen volledig geopend richting tuin.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van de voorgevel. Het houten volume steekt de breedte van de voordeur uit. Het volume krijgt hierdoor spanning. En je staat droog als je aanbelt. De houten gevelbekleding contrasteert mooi met de grijzige metselwerk gevelstenen.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van het interieur met een roomdivider met gashaard. De divider zorgt voor een scheiding tussen zitkamer en eetkamer/keuken.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Aanzicht van de gehele achtergevel met volledig geopende eerste verdieping. De beganegrond heeft met de keuken, eetkamer en zitkamer volledig zicht op de tuin via een grote woningbrede glazen pui.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van de achtergevel met detail van de houten luiken in de houten gevelbekleding. De idee is een volledig gesloten doos waarbij er luiken open kunnen om daglicht in de slaapkamer binnen te laten.

van Os Architecten
vanosarchitecten.nl

kantoor
Stationslaan 75

4815 GW Breda

telefoon
06 53 68 27 28

email
joep@vanosarchitecten.nl

Maak nu een afspraak met Joep van Os