MGL2675-HDR

Nieuwbouw moderne industriele woonboerderij met zwart stalen frame, aluminium puien en rieten dakbedekking 

Sevenum

Bouwpartijen: van Os Architecten, Hous Luxe woningen, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen moderne industriele woonboerderij

Een vrijstaande moderne woonboerderij met rieten kap, industriele uitstraling, strak maar toch warm en een glazen gevel met zicht op grote tuin. 

Concept moderne industriele woonboerderij

Een originele woonboerderij in langgevelstijl kenmerkt zich door een langgerekte plattegrond met voorhuis en stal, een schuine kap en een landelijke uitstraling.

Het industriele karakter hebben we gevonden in de uitvoering van de hoofddraagconstructie met zichtwerk stalen spanten. Deze spanten domineren een zijgevel waarbij een ritme van aluminium puien is omkaderd door staal, zowel in de buitengevel als het interieur.

In de buitengevel komen 3 materialen samen, het riet van de rieten dakbedekking op het dak, het zwarte zichtwerk stalen framen en de aluminium puien.

De aluminium puien zorgen voor een prachtig zicht op het kavel en zijn georienteerd op het westen. De prettige namiddagzon schijnt de woning in terwijl de hete middagzon de woonvertrekken niet bereikt.

De noordelijke kopgevel is volledig van glas om zo maximaal uitzicht te geven op de ruime kavel zonder in de zomer te veel warmte te genereren.

In de woning bevinden zich 2 vides met daartussen een ruime woonkeuken met kastenwand. Beiden vides hebben een hoge zichtwerk metselwerk wand die doet denken aan de brandmuur die oorspronkelijk in een langvevel boerderij de scheiding aangeeft tussen het woongedeelte en de stal. Daarnaast zorgt de muur voor sfeer en warmte in de woning omdat deze contrasteert met het witte gladde stucwerk, de zichtwerk betonvloer en de zwarte stalen spanten.

Start bouw: september 2018

MGL2675-HDR
MGL2686-HDR
MGL2724-HDR
MGL2714-HDR
MGL2720-HDR
van-os-architecten-nieuwbouw-moderne-industriele-woonboerderij-Sevenum-detail-aansluiting-rieten-dakbedekking-stalen-draagconstrcutie-en-aluminium-pui
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

van Os Architecten

Reduitlaan 33
4814 DC Breda
+31 6 53 68 27 28
joep@vanosarchitecten.nl
joep

© van Os Architecten 2009 - 2022

© 2009 - 2021