Stationslaan 75 Breda  |  06-53682728

van-Os-Architecten-logo-1

van Os Architecten - architect Breda

ontwerp van uw droomwoning - nieuwbouw - verbouwing - transformatie

✔ uw enige creatieve aanspreekpunt tijdens hele project
✔ 20+ jaar ervaring en 
specialisatie in woningbouw
✔ ons showroomkantoor ademt Architectuur & Interieur
✔ u bouwt op en met ons eigen netwerk

✔ samen in 3D wandelen door uw nog ongebouwde woning
✔ lid Branchevereniging Nederlandse Architecten (BNA)

Nieuwbouw moderne industriele woonboerderij Sevenum met rieten kap en zichtwerk en zwart stalen constructie

van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-straatgevel-met-hout-en-glas-en-zijgevel

wensen nieuwbouw industriele woonboerderij

Een vrijstaande moderne woonboerderij met rieten kap, industriele uitstraling, strak maar toch warm en een glazen gevel met zicht op grote tuin. 

concept nieuwbouw industriele woonboerderij

Een originele woonboerderij in langgevelstijl kenmerkt zich door een langgerekte plattegrond met voorhuis en stal, een schuine kap en een landelijke uitstraling.

Het industriele karakter hebben we gevonden in de uitvoering van de hoofddraagconstructie met zichtwerk stalen spanten. Deze spanten domineren een zijgevel waarbij een ritme van aluminium puien is omkaderd door staal, zowel in de buitengevel als het interieur. 

In de buitengevel komen 3 materialen samen, het riet van de rieten dakbedekking op het dak, het zwarte zichtwerk stalen framen en de aluminium puien.

De aluminium puien zorgen voor een prachtig zicht op het kavel en zijn georienteerd op het westen. De prettige namiddagzon schijnt de woning in terwijl de hete middagzon de woonvertrekken niet bereikt.

De noordelijke kopgevel is volledig van glas om zo maximaal uitzicht te geven op de ruime kavel zonder in de zomer te veel warmte te genereren.

In de woning bevinden zich 2 vides met daartussen een ruime woonkeuken met kastenwand. Beiden vides hebben een hoge zichtwerk metselwerk wand die doet denken aan de brandmuur die oorspronkelijk in een langvevel boerderij de scheiding aangeeft tussen het woongedeelte en de stal. Daarnaast zorgt de muur voor sfeer en warmte in de woning omdat deze contrasteert met het witte gladde stucwerk, de zichtwerk betonvloer en de zwarte stalen spanten.

van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-straatgevel-met-hout-en-glas-en-zijgevel
van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-straatgevel-met-hout-en-glas
van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-glazen-gevel-gericht-op-tuin
van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-kopgevel-van-glas
van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-zichtwerk-stalen-constructie-met-aanbouw
van-os-architecten-nieuwbouw-moderne-industriele-woonboerderij-Sevenum-detail-rieten-dakbedekking-stalen-draagconstrcutie-en-aluminium-pui

van Os Architecten
vanosarchitecten.nl

kantoor
Stationslaan 75

4815 GW Breda

telefoon
06 53 68 27 28

email
joep@vanosarchitecten.nl

Maak nu een afspraak met Joep van Os