Dakopbouw woning in westen red cedar. Dakopbouw woning aan voorzijde met houten gevelbekleding, dakterras en glazen schuifpui. Het hout contrasteert sterk met de bestaande metselwerk gevelstenen.

Dakopbouw woning met Western Red Cedar houten gevelbekleding

Breda

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen dakopbouw woning

Een strakke en moderne dakopbouw met extra slaapkamer, badkamer, opbergruimte en terras aan de St. Josephstraat in Breda. Omdat de woning erg hoog is en de achtertuin ondiep willen de bewoners graag een dakterras met ondergaande zon aan de voorzijde van de woning, inclusief een extra slaapkamer met badkamer.

Concept dakopbouw woning 

Het ontwerp van de dakopbouw op deze woning bestaat uit een volume bekleed met een verticale Western Red Cedar gevelbekleding, die sterk contrasteert met het bestaande metselwerk. Aan de voorzijde zorgt een knip in het volume voor een dakterras met uitzicht over Breda in de ondergaande zon, een heerlijke plek om einde van de dag lekker tot rust te komen.

Een stalen balustrade aan de voorzijde van het balkon volgt de schuinte van het dak, die aansluit op de schuinte van de dakopbouw bij de buren.

Binnen zorgt een glazen balustrade voor extra lichtinval bij de trap. De ruimte naast het terras kan gebruikt worden als berg- of studieruimte en is lekker licht door de grote glazen pui.

Dakopbouw woning in westen red cedar. Dakopbouw woning aan voorzijde met houten gevelbekleding, dakterras en glazen schuifpui. Het hout contrasteert sterk met de bestaande metselwerk gevelstenen.
Dakopbouw woning in westen red cedar. De brede donkere houten dakkapel contrasteert sterk met de houten gevelbekleding. De dakrand is dakrandloos uitgevoerd door de goede eigenschappen van het hout.
Dakopbouw woning in westen red cedar. De brede glazen schuifpui geeft toegang tot het mooie dakterras aan de voorzijde.
Dakopbouw woning in westen red cedar. Zicht vanuit de studieplek op het dakterras. Er komt zowel in de overloop als de studieplek veel licht binnen door toepassing van de glazen schuifpui met vast glas.
Dakopbouw woning in westen red cedar. Balkon met grote schuifpui.
Dakopbouw woning in westen red cedar. Detail glazen balustrade.
Dakopbouw woning in westen red cedar. Het dakterras aan de voorzijde geeft prachtig uitzicht over Breda bij ondergaande zon. De schuine zijde van de dakopbouw volgt de schuinte van de dakopbouw bij de buren. De stalen balustrade staat daarom ook schuin.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

van Os Architecten

Reduitlaan 33
4814 DC Breda
+31 6 53 68 27 28


© van Os Architecten 2009 - 2021

© 2018