studio @ Stationslaan 75 Breda  |  06-53682728

van-Os-Architecten-logo-1

VAN OS ARCHITECTEN - ARCHITECT BREDA

ONTWERP VAN UW DROOMWONING - NIEUWBOUW - VERBOUWING - TRANSFORMATIE

werkwijze van Os Architecten

van eerste idee t/m oplevering

Ontwerpen en bouwen gaat bijna vanzelf als iedereen op dezelfde lijn zit. Dat begint bij de keuze van de juiste architect, en dat is een persoonlijke.
We gaan elkaar tijdens een project veel zien en spreken, dan is het een voorwaarde dat we met elkaar door 1 deur kunnen, een klik hebben.

Andersom vinden wij het prettig dat je een goed idee en gevoel hebt bij ons bureau. Wij zijn ons er dan ook van bewust dat we veel vertrouwen krijgen bij opdracht. Dat betekent dat wij op zoek gaan naar, én de juiste combinatie vinden tussen wensen, budget en alle aspecten op het gebied van architectuur en interieur.

 

 

kennismaken

Elk project, ongeacht grootte en budget, begint met een kennismaking bij ons op kantoor in Breda. We zijn benieuwd wie u bent en waar uw hart sneller van gaat kloppen. 

Wat zijn uw wensen? Wat is uw planning wat betreft start ontwerp en start bouw? Wat is uw budget? Wat is uw favoriete plek in huis?

Na deze kennismaking weten we wat we van elkaar kunnen verwachten. Wij maken een offerte op maat voor uw specifieke project en bij opdracht gaan we meteen voor u aan de slag.

We zetten trouwens heerlijke espresso!

unsplash-image
van-Os-Architecten-Breda-Joep-van-Os-architect-Breda-BNA-profielfoto-aan-het-werk

start opdracht

Een kick-off meeting is bedoeld om dieper op uw wensen in te gaan. Wij brengen de (on)mogelijkheden in kaart op basis van geldende wet- en regelgeving. We doen archiefonderzoek van de bestaande woning bij verbouw. Bij een verbouwing komen we langs om in te meten om de bestaande woning in kaart te brengen. We hebben dan allemaal een goed beeld bij de mogelijkheden van de opdracht. 

voorlopig ontwerp

Op basis van uw wensen, de (on)mogelijkheden van het kavel en/of de bestaande woning en regelgeving maken we een eerste ontwerp. We leggen hierbij de nadruk op massa, vorm, routing in de woning, lichtinval, privacy, materiaalgebruik, kleuren, zichtlijnen etc.

van-os-architecten-nieuwbouw-schuurwoning-sevenum-met-rieten-kap-en-aluminium-kozijnen-straatgevel-met-hout-en-glas
van-Os-architecten-nieuwbouw-woning-Westergouw-Teteringen-moderne-vrijstaande-villa-aluminium-kozijn-achter-houten-gevelbelatting

onze ontwerpvisie

Een eerste schets maken is niet moeilijk. Een integraal plan bedenken dat voldoet aan uw wensen, met akkoord van de gemeente, passend binnen budget, rekening houdende met architectuur, interieur, regelgeving en past binnen onze eigen visie is dat wel. Maar dat maakt ons vak zo uitdagend en gaaf, en geeft u het beste resultaat.

Nog voordat we het plan aan u presenteren hebben we al ontwerpsessies gehad die gaan over interieur, bouwkunde, constructie en architectuur. Het plan dat we aan u presenteren is een integraal plan waarbij meerdere disciplines vervlochten zijn. Dat levert voor nu, maar zeker later tijdens de bouw het beste resultata. Dat is hoe wij willen werken en onze kwaliteit waarborgen.

definitief ontwerp

Als het voorlopig ontwerp naar wens is kunnen we verder. We gaan dan het plan uitwerken tot een definitief ontwerp, en zoals de naam al doet vermoeden zijn de gemaakte keuzes definitief. We betrekken én begeleiden nu ook externe partijen zoals een constructeur, bouwfysisch adviseurs bij het plan. Nu is het plan volwassen en dienen we, indien nodig, de tekeningen in als omgevingsvergunning bij uw gemeente, compleet met alle andere benodigde berekeningen en tekeningen.
Het wachten op de omgevingsvergunning gebruiken we om het plan weer verder uit te werken.

van-os-architecten-moderne-schuurwoning-oosteind-zons-ondergang-kopgevel-met-open-houten-gevelbekleding-veranda
van-os-architecten-moderne-schuurwoning-oosteind-hoog-plafond-schuine-kap-in-akoestisch-plafond-met-zicht-naar-tuin

interieurplan (indien gewenst)

De interieurontwerper heeft al meegekeken met de eerste ontwerpen. Dat betekent dat het plan niet omgegooid hoeft te worden omdat er op basis van interieur nu ineens andere keuzes gemaakt moeten worden (integraal ontwerp heeft voordelen). Het interieurontwerp bestaat uit een kleurenplan, een lichtplan en een materialenplan. Meubels en alle maatwerk voor keuken en kasten worden verder geïntegreerd in het plan en uitgezocht.

bouwtekeningen

De goedgekeurde omgevingsvergunning met tekeningen en berekeningen is nog niet op niveau om vanaf te kunnen bouwen. In deze fase werken we het plan uit zodat het bouwbaar is voor de aannemer. Alle puntjes op de i, dus een voledige afstemming van architectuur, interieur, verlichting, keuken, badkamer etc. Vóór start bouw is alles helder, dus geen gezeur tijdens de bouw.

We gaan op zoek naar de juiste aannemer, vaak al in een vroegere fase zoals hierbioven beschreven.

Nu is alles uitgewerkt en kunnen we starten met de (ver)bouw.

van-Os-Architecten-nieuwbouw-woning-bungalow-Prinsenbeek-achtergevel-patio-in-gestucte-volume-met-houten-latten
van-os-architecten-breda-ontwerp-moderne-schuurwoning-oosteind-in-rieten-dakbedekking-en-padoek-gevelbekleding-met-aluminium-puien-woonkamer-met-vide-in-aanbouw

bouwfase

Eindelijk, de bouw gaat starten! Als architect blijven we tijdens de bouw betrokken bij het project. Wij staan volledig achter onze plannen en vinden het van belang dat het plan wordt uitgevoerd volgens tekening. Tijdens de bouw zijn wij altijd bereikbaar voor esthetische vragen. Indien gewenst kunnen we binnen ons netwerk ook periodieke bouwbegeleiding aanbieden. 

voordelen voor u?

  • 1 aanspreekpunt tijdens gehele project
  • u hoeft zelf vrijwel niets te regelen
  • een compleet uitgewerkt ontwerp zonder losse eindjes
  • alle kennis in huis aanwezig
  • geen stress tijdens de bouw
  • u kunt alle ontwerpen in 3d bekijken
  • u maakt gebruik van ons volledige professionele netwerk
van-Os-Architecten-Breda-Joep-van-Os-architect-Breda-BNA-profielfoto

VAN OS ARCHITECTEN
WWW.VANOSARCHITECTEN.NL

STUDIO
STATIONSLAAN 75

4815 GW BREDA

MOBIEL
06 53 68 27 28

EMAIL
JOEP@VANOSARCHITECTEN.NL

CONTACT MET VAN OS ARCHITECTEN