Nieuwbouw woonhuis met rieten kap en eikenhouten spanten in Schijf. Een lang en 80cm diep keukenblad tegen het aluminium raamkozijn geeft prachtig uitzicht op de grote groen tuin rondom de woning. De eetkamer heeft een veel hoger plafond, deze is opengewerkt tot in de nok en maakt de woning erg licht en ruimtelijk.

Nieuwbouw woning met rieten kap, eikenhouten spanten en veranda

Schijf

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen nieuwbouw woning

Een strakke en moderne nieuwbouw woning met rieten kap, zwarte aluminium kozijnen, wit gevelstukwerk, veel glas met uitzicht op de grote tuin en een brede veranda om lekker droog buiten te kunnen zitten.

Concept nieuwbouw woning 

Middels een wijziging van het bestemmingsplan wordt de bestaande kavel gesplitst en ontstaat er ruimte om deze woning te bouwen.

De woning staat in een hoek van de nieuwe kavel waardoor automatisch de positie van entree, wc, bijkeuken en kantoor (de minder belangrijke ruimten) zijn bepaald: dit zijn de ruimten met weinig tot geen zicht op de mooie groene tuin.

De keuken, woonkamer, eetkamer en veranda hebben daarom maximaal uitzicht op de tuin door de grote aluminium puien in de gevels.

De westgevel is gesplitst in stukwerk en eikenhouten spanten met glas. Deze houtconstructie loopt door naar binnen en geeft de woning veel warmte en sfeer. De spanten lopen door tot in de nok en zijn gevuld met glas, en geven zo een prachtig uitzicht op de tuin. Binnen is de zitkamer opengewerkt tot in de nok en geeft veel lucht en ruimte aan de plattegrond.

Start bouw ca. nov/dec 2016.

Nieuwbouw woonhuis met rieten kap en eikenhouten spanten in Schijf. De westgevel van deze woning bestaat uit een linkerhelft met wit gevelstukwerk en zwarte metselwerk plint. De rechterhelft bestaat helemaal uit glazen delen tussen de eikenhouten spanten. Deze zijde is open tot in de nok in de woon- en zitkamer. Het horizontale spantdeel loopt door in de veranda.
Nieuwbouw woonhuis met rieten kap en eikenhouten spanten in Schijf. Via een aluminium schuifdeur met glas loop je vanuit de zitkamer direct de veranda op. Een belangrijke eis voor de bewoners die graag altijd droog buiten willen kunnen zitten. Via het glas in deze hoek van de tuin hebben de bewoners maximaal uitzicht op de tuin. Een heerlijk plek om te zitten.
Nieuwbouw woonhuis met rieten kap en eikenhouten spanten in Schijf. Een lang en 80cm diep keukenblad tegen het aluminium raamkozijn geeft prachtig uitzicht op de grote groen tuin rondom de woning. De eetkamer heeft een veel hoger plafond, deze is opengewerkt tot in de nok en maakt de woning erg licht en ruimtelijk.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018