Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. De lager gelegen keuken heeft een grote schuifpui met een glazen hoekoplossing. Dit geeft maximaal uitzicht op de prachtige groene tuin achter de woning.

Nieuwbouw dijkwoning met hoogteverschil in plattegrond aan de Rottekade in Zevenhuizen

Zevenhuizen

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning tegen een oude dijk (de Rottekade) met modern uiterlijk en mooi royaal uitzicht op de grote groene tuin, met hoogteverschil.

Concept nieuwbouw woning 

De bewoners zijn voor deze plek gevallen vanwege de prachtige omgeving. De Rottekade is de dijk die het achterland beschermt tegen het water van de Rotte, een oude rivier richting Rotterdam.

Het dijklichaam ligt hoger dan het erf en dat biedt perspectief in de woning. Een hoogteverschil van 90cm in het kavel levert een woning op met een hoogteverschil in de plattegrond. De entree met woonkamer ligt hoog, de keuken met eettafel ligt laag en geeft daar prachtig uitzicht op de grote groene achtertuin met fruitbomen.

De woning is ontworpen met gevelstukwerk en verticale houten geveldelen en een dak van stalen beplating. Dit geeft de woning een moderne uitstraling.

Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. Zicht vanuit de groene tuin op de achtergevel. Hierbij is het contrast tussen het stalen felsdak en de western red cedar gevelbekleding goed te zien. Het hoogteverschil in het kavel is aanleiding geweest om de keuken aan deze achtergevel te verlagen tot op maaiveldniveau van de achterzijde van het perceel. De extra hoge ramen geven prachtig uitzicht op de omgeving.
Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. De dakkapel is ook bekleed met hout en heeft een stalen felsdak en contrasteert mooi in het dakvlak. Deze view zie je al fietsend over de dijk.
Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. Alle materialen komen hier mooi bij elkaar, het stalen pelsdak, de verticale houten gevelbekleding en het strakke gevelstukwerk. Dit is een foto genomen vanaf de dijk. Je ziet hier goed dat ket kavel snel naar beneden loopt.
Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. De woning is ontworpen achter een dijk en heeft door het dijklichaam een hoogteverschil in de plattegrond. Via een trapje loop je vanuit de woonkamer richting de lager gelegen keuken.
Nieuwbouw woonhuis Rottekade Zevenhuizen. De lager gelegen keuken heeft een grote schuifpui met een glazen hoekoplossing. Dit geeft maximaal uitzicht op de prachtige groene tuin achter de woning.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018