Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De verlaging in het plafond boven het kookeiland benadrukt de plek van het eiland. Tevens zit hier de verlichting en de afzuigtechniek in weggewerkt.

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Breda

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen woonkeuken

Meer woonruimte door een royale woonkeuken met een directe koppeling naar een overdekte veranda met zicht op de tuin. De woonkeuken als centrale leefplek voor de ouders en kids. Uitgebreid koken, kinderen en gezelligheid!

Concept woonkeuken 

Een aparte woonkeuken door een gietvloer i.p.v. hout, maar toch onderdeel van de woning door het doorlopende witte stucwerk plafond. Maximale lichtinval door een 5-delige aluminium vouwschuifpui met uitgebreid uitzicht. Naargelang het jaargetijde en temperatuur kan de pui helemaal dicht, deels open of helemaal open. Zicht op de tuin, eet- en woonkamer vanuit de woonkeuken door de juiste positie en oriëntatie van het kookeiland.

De woonkeuken bestaat uit een groot rechthoekig kookeiland van 3,2 x 1,2m gemaakt van een eikenhouten blad met witte kastjes voor laden en inbouwapparatuur. Het verlaagde plafond geeft extra accent aan de keukenzone. De 6-delige kastenwand met koelkast, vriezer, oven en koffiezetter achter het kookeiland heeft aan beide zijden extra opbergruimte d.m.v. open schappen voor wijn en keukenbenodigdheden.

De originele houten parketvloer van de woonkamer was van goede kwaliteit en is geschuurd en behandeld en kan er zo de komende 50 jaar weer prima tegenaan.

Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De verlaging in het plafond boven het kookeiland benadrukt de plek van het eiland. Tevens zit hier de verlichting en de afzuigtechniek in weggewerkt.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Naast de kastenwand zitten diepe nissen voor kookboeken en apparatuur. De vlakken geven textuur en sfeer aan de verder strakke ruimte.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De grote aluminium vouwschuifpui geeft uitzicht op de veranda en de tuin.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Doorkijk vanuit woonkeuken richting woonkamer. Het plafond is bewust doorgetrokken om de ruimtes bij elkaar te laten horen.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Het houten keukenblad geeft sfeer en uitstralingen de keuken. Goede verlichting speelt hier een belangrijke tol bij.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Een in de wand weggewerkte kastenwand met apparatuur achter het kookeiland.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Een houten keukenblad werkt erg goed als je deze plaatst op een gietvloer. Een ander materiaal is duidelijker en geeft het plan een heldere uitstraling.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Detail van de KVIK keuken met kookeiland.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Zicht vanuit veranda op woonkeuken.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Zicht op de tuin en veranda met de vouwschuifpui helemaal geopend.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Een in de wand weggewerkte kastenwand met apparatuur achter het kookeiland.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. Aluminium pivotdeur tussen entree en keuken.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De pivotdeur in gesloten stand vanuit de woonkeuken. De horizontale lijnen in de deur geven sfeer maar zijn met kleine kinderen ook praktisch.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De pivotdeur in gesloten stand vanuit de entreehal gezien.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De aluminium vouwschuifpui in volledig geopende stand. Directe doorloop richting veranda en tuin.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De prachtige 2-onder-1-kapper in de bestaande situatie. Aan de linkerzijgevel komt de uitbouw richting garage.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De achtergevel met dubbele tuindeur en keukendeur in de bestaande situatie.
Verbouwing woonhuis met grote woonkeuken. De bestaande tuin met klimop begroeide schuur/garage. De deur beneden maakt plaats voor een grote wanddoorbraak.

"Als we het over zouden mogen doen? Nou gewoon weer met Joep!"                     
                           

Floor en Diederik

Een verbouwing, het klinkt heel eenvoudig. Ook al wisten wij vrij goed wat we wilden, eigenlijk hadden we geen idee van wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken.

Het eerste gesprek met Joep - aan de keukentafel van ons tijdelijke appartement- was erg verhelderend. Na het delen van onze wensen, ideeën en budget, hielp Joep ons om nog concreter te worden. Joep luistert goed en voelt goed aan hoe en wanneer hij kan bijsturen. Uiteindelijk heeft Joep onze ideeën vertaald naar een prachtig ontwerp met licht en ruimte als belangrijkste thema's. Joep heeft 'details' ingebracht waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben.

Een van de eye-catchers in de woning komt uit Joep z'n pen!

De eerste fase - van idee tot tekening en start verbouwing -, is de belangrijkste fase. Hierin heeft Joep ons uitgedaagd onze ideeën te checken en aan te scherpen. Vervolgens hebben we het samen naar een hoger niveau kunnen brengen.

Tijdens de verbouwing heeft Joep de contacten met de aannemer onderhouden. Dat werkte heel goed, zeker omdat onze technische kennis vaak niet toereikend was. Joep heeft de bouw met de aannemer actief begeleid. Het resultaat, een sfeervolle jaren '30-woning, harmonisch gecombineerd met een moderne en strakke uitbouw, is fantastisch.

Wij wonen nu ruim een jaar in ons nieuwe huis en genieten dagelijks van de ruimte en sfeer. Als we het over zouden mogen doen? Nou gewoon weer met Joep!

ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018