Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Aanzicht van de gehele achtergevel met volledig geopende eerste verdieping. De beganegrond heeft met de keuken, eetkamer en zitkamer volledig zicht op de tuin via een grote woningbrede glazen pui.

Nieuwbouw moderne woning 

Westergouw, Teteringen

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau, Aannemersbedrijf Berende B.V.

Publicaties

Deel dit project

Wensen nieuwbouw woning

Een nieuwbouw moderne woning met een speels en krachtig volume bestaande uit een ruime woonkamer, eetkamer en keuken met zicht op de tuin en alle ondersteunende functies op de beganegrond. Op de 1e verdieping 4 slaapkamers met 2 badkamers.

Uitzicht op de tuin vanuit alle verblijfsruimten én privacy zijn belangrijke uitgangspunten.

Concept nieuwbouw woning 

Een groot kavel met grote tuin in een luchtig opgezette straat aan de Westergouw in Teteringen.

De uitdaging is de relatief smalle kavel t.o.v. de diepte als alle verblijfsruimten uitzicht moeten hebben op de tuin. 

Concept is een stapeling van 2 volumes. Op de beganegrond een metselwerk gevelstenen doos en op de verdieping een houten volume die t.o.v. elkaar iets zijn verschoven en geroteerd. Daardoor ontstaat een klein overstek en speelsheid in het volume.

De straatzijde is sober met weinig openingen behalve bij de woonkamer richting entree.

De achtergevel is juist helemaal open en op de tuin gericht.

De beganegrond bestaat uit 1 open ruimte die is opgedeeld zonder wanden middels 2 tactisch uitgekozen posities voor blokken als roomdivider en kastenwand keuken met daarachter een studieplek.

Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Een houten volume op de 1e verdieping en een bakstenen volume op de beganegrond. Een gesloten voorzijde van de woning met een kijkmoment van woonkamer naar entree en straat. De achtergevel is daarentegen volledig geopend richting tuin.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van de voorgevel. Het houten volume steekt de breedte van de voordeur uit. Het volume krijgt hierdoor spanning. En je staat droog als je aanbelt. De houten gevelbekleding contrasteert mooi met de grijzige metselwerk gevelstenen.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van het interieur met een roomdivider met gashaard. De divider zorgt voor een scheiding tussen zitkamer en eetkamer/keuken.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Aanzicht van de gehele achtergevel met volledig geopende eerste verdieping. De beganegrond heeft met de keuken, eetkamer en zitkamer volledig zicht op de tuin via een grote woningbrede glazen pui.
Nieuwbouw villa Westergouw Teteringen. Fragment van de achtergevel met detail van de houten luiken in de houten gevelbekleding. De idee is een volledig gesloten doos waarbij er luiken open kunnen om daglicht in de slaapkamer binnen te laten.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018