Joep van Os Architect

exclusieve nieuwbouw schuurwoningen

Transformatie Woning Architect

Transformatie Woning Architect

Transformatie Woning Architect

Heb je een Vlaamse Schuur waarin je wilt gaan wonen? Heeft het pand nu nog een andere functie dan wonen? Dan transformeren we het pand naar jouw nieuwe thuis.

Een spannende stap toch? Want waar moet je nu eigenlijk beginnen? Met wijzigen bestemmingsplan? uitzoeken van een nieuwe keuken? Eerst maar een nieuw dak plaatsen? Wat een keuzes…

Als Transformatie Woning Architect breng ik structuur aan in alle stappen die nodig zijn om van een eerste idee tot een volledig getransformeerde woning die helemaal klaar is en naar wens te komen.

De eerste stap is een analyse van het huidige pand en bestemming.

Deze eenvoudige vragen geven direct input om de eerste keuzes te maken en zijn van invloed op het eerste ontwerp.

Transformaties zijn gaaf! Hoe tof is het om een oude schuur te transformeren tot je nieuwe huis met bijvoorbeeld behoud van sfeervolle oude houten spanten en een oude metselwerk brandmuur?

Super om een oud pand een nieuwe functie te geven, er een nieuwe woning van te maken met een knipoog naar het verleden.

Transformaties zijn ook verbouwingen, maar dan complexer dan bij verbouw van een huis. Een oude functionele boerderij is anders bedacht en door de jaren heen gebruikt.

De langgevelboerderij met woning en schuur is een mooi voorbeeld. Een klein compact huisje met een grote schuur voor de koeien. Heel functioneel voor de boer, minder functioneel voor de bewoner van nu. Maar het biedt zo veel mooie aanleidingen om een gave combi van oud en nieuw te maken.

Kan ik je helpen met het transformeren van jouw pand tot jouw nieuwe woning?