Renovatie bungalow met dakopbouw. Het 4,5 meter lange zwevende keukenblad steekt ca. 1,5m de kamer in en benadrukt de lengte. De houtfineer kastenwand benadrukt de breedte.

Renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand

Ulvenhout

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen renovatie en keuken op maat

Modernisering van bestaande bungalow met dakopbouw, afscheiding tussen voor- en achtertuin, nieuwe moderne uitstraling en nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.

Concept renovatie en keuken op maat 

Concept van de renovatie betreft een zwevende gestucte dakopbouw met private functies hangende over de houten afscheiding tussen voor- en achtertuin. Concept van de nieuwe keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow. De keuken is ook een zwevend blok die nu vrij hangt in de ruimte.

De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Het zwevende Himacs keukenblok geeft via een raam tot op de grond uitzicht via een patio op de tuin. Dit raam direct achter het zwevende deel versterkt het ruimtelijke effect in de keuken. In het zwevende blok zijn 4 ruime keukenladen gemaakt. Uiterst links zit de gaskookplaat in het blad met in het plafond een afzuigkap met verlichting met externe dakmotor.

Het Himacs keukenblad aan de voorgevel loopt tot op de vloer omdat daar de vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan zijn weggewerkt. De kastdeurtjes zijn ook van massief Himacs. Dat maakt ze extra bestendig tegen vocht en beschadigingen. De hoge kastenwand is bekleed met een houtfineer en geeft extra warmte. In deze wand zitten de hoge apparatuur zoals koelkast, vriezer en de combi-ovens van Gaggenau op ooghoogte.

In de keuken is goed aandacht besteed aan de gebruiksdriehoek die de afstand, en daarmee het gebruiksgemak, bepaalt tussen spoelbak, koelkast/vriezer en kookplaat. De verlichting is op gebruik uitgekiend en kan naar wens gedimd worden.

Renovatie bungalow met dakopbouw. Het 4,5 meter lange zwevende keukenblad steekt ca. 1,5m de kamer in en benadrukt de lengte. De houtfineer kastenwand benadrukt de breedte.
Renovatie bungalow met dakopbouw. De houtfineer kastenwand geeft warmte aan de verder witte keuken.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Het zwevende keukenblok hangt aan de muur en tussenmuur. Het raam achter het blad benadrukt de luchtige sfeer van de keuken omdat er licht boven- en onderlangs de keuken binnenkomt.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Zwevend Himacs keukenblad met lage keukenkasten/aanrecht aan voorgevel. Zowel het keukenblad als de keukenkastjes zijn van 12mm wit Himacs gemaakt.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Himacs keukenblad 12mm dik.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Woonkamer en eetkeuken met open haard en zicht naar tuin.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Doorkijk woonkamer naar keuken.
Renovatie bungalow met dakopbouw. Dakopbouw met overstek in stucwerk t.p.v. entree
Renovatie bungalow met dakopbouw. Renovatie gehele bungalow met dakopbouw met overstek in stucwerk en poorten met verticale eikenhouten delen.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

van Os Architecten

Reduitlaan 33
4814 DC Breda
+31 6 53 68 27 28

info@vanosarchitecten.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief met ons laatste nieuws en tips & tricks door je hier aan te melden. Geen spam, gewoon handig en leuk!

© van Os Architecten 2009 - 2020

© 2018