Aanbouw met moderne keuken. Lammel in half open positie. Zo heb je nog steeds uitzicht op de tuin , maar geen last van de zon.

Luxe smalle aanbouw met keuken pal op het zuiden, aluminium schuifpui en lamellen zonwering

Breda

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Luxe smalle aanbouw met keuken pal op het zuiden, aluminium schuifpui en lamellen zonwering

Breda

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen aanbouw woning

Modernisering woning beganegrond door nieuwe keuken, extra leefruimte en meer licht en lucht, zicht op de tuin en extra bergruimte. Meer warmte in de winter maar minder in de zomer.

Concept aanbouw woning 

Het (deels) slopen van de verouderde bestaande serre en geschakelde berging geeft ruimte aan een nieuwe uitbouw met eetkamer en lange smalle keuken. De bestaande breedte van de berging is perfect voor een keukenblad met 2 keukenkasten. Het keukenblad staat haaks op de uitbouw en geeft daarom goed zicht op de tuin. De bestaande inpandige keuken wordt gebruikt als nieuwe berging.

Een aluminium schuifpui en 3 grote vaste glaspanelen met draakiepdeel op de kop van het keukenblad geven een heerlijk uitzicht op de tuin. Een woningbrede (5,4m) lange lichtstraat in het plafond geeft de splitsing aan tussen woonkamer en keuken en creëert een speelse maar benodigde lichtinval.

De eetkamer en keuken staan overdag pal op het zuiden. De geïntegreerde zonwering in de dakrand zorgt voor schaduw en kan naar wens helemaal dicht, open, of deels open staan. De zon en warmte blijven buiten, het licht kan naar binnen en het uitzicht blijft.

Aanbouw met moderne keuken. De horizontale aluminium lamellen zijn volledig omhoog en vallen weg in de dakrand. De lichtstraat op de achterwand knipt de woning visueel in 2 delen: de aanbouw en de bestaande woonkamer. Het verschil in vloerafwerking benadrukt dit.
Aanbouw met moderne keuken. De lamellen zijn volledig naar beneden en in horizontale stand. Zonlicht blijft buiten mar licht komt binnen.
Aanbouw met moderne keuken. Op warme zomerdagen kunnen de lamellen alle licht en zon buiten houden. Voor de verbouwing was de warmte het grootste nadeel.
Aanbouw met moderne keuken. De lichtstraat geeft extra licht in de bestaande woonkamer. De aluminium schuifpui geeft toegang tot een hele diepe tuin.
Aanbouw met moderne keuken. De lamellen zijn in 2 delen bedienbaar. 1 voor het vaste glas van de pui en 1 voor de schuifdeur zelf. Anders kan je in de zomer niet naar buiten als de lamellen naar beneden staan.
Aanbouw met moderne keuken. Direct uitzicht op de tuin vanaf de kookplaat. Geeft extra lucht en licht in gebruik van de aanbouw.
Aanbouw met moderne keuken. De lamellen kunnen in horizontale stand als de zon te fel is. Zo hou je de warmte buiten en het licht binnen.
Aanbouw met moderne keuken. Himacs keukenblad met houtiger kastjes en kastenwand. De vlier is een gietvloer. Het smalle kozijn naast de hoge kast geeft extra uitzicht op de tuin.
Aanbouw met moderne keuken. Lammel in half open positie. Zo heb je nog steeds uitzicht op de tuin , maar geen last van de zon.
Aanbouw met moderne keuken. Het keukenblad is iets breder dan standaard i.v.m. het glas achter de kookplaat.
Aanbouw met moderne keuken. De lichtstraat geeft een mooie diffuse lichtspreiding op de achterwand bij de eettafel.
Aanbouw met moderne keuken. Het glas in de pui van de smalle aanbouw reflecteert de tuin en valt nu minder op.
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

van Os Architecten

Reduitlaan 33
4814 DC Breda
+31 6 53 68 27 28

info@vanosarchitecten.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief met ons laatste nieuws en tips & tricks door je hier aan te melden. Geen spam, gewoon handig en leuk!

© van Os Architecten 2009 - 2020

© 2018