van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-glazen-gevel-richting-tuin-en-zwembad

Nieuwbouw schuurwoning met bijgebouw in rieten kap, zichtwerk eikenhouten spanten en maximaal glas door slanke  aluminium puien in Lieshout 

Lieshout

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau

Publicaties

Deel dit project

Wensen schuurwoning met rieten kap

Een vrijstaande moderne schuurwoning met rieten kap, dito bijgebouw, prachtig uitzicht op de omgeving, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een luxe woonkamer met woonkeuken en kookeiland, zwembad en opslag. 

Concept schuurwoning met rieten kap

De locatie is prachtig, weids uitzicht op de omliggende landerijen, oude eiken op het kavel, iedere dag zicht op een mooie zonsondergang en uitzicht op de oude molen iets verderop.

De start is voor ons vrijwel altijd het kavel en wat daar in de directe omgeving aanwezig is. De eerste keuze om de woning haaks op de straat te plaatsen met een langsgevel gericht op het westen en daarmee de zondsondergang, en een kopgevel op het noorden gericht op en een oude eik en de molen was al snel gemaakt. Daarmee was het uitzicht op de 2 mooiste punten helder en goed.

De plattegrond van de schuurwoning draait om 4 achter elkaar geschakelde delen, ieder met net een andere beleving van de schuurwoning met uitzicht.

De binnekomst bij een entree met verdiepingsvloer en wc, berging en ruime garderobe. Direct bij binnenkomst van de schuurwoning heb je een idee van de lengte van de woning omdat het uiteinde, de noordelijke kopgevel aan de andere zijde al zichtbaar is.

Via een mooie stalen pui loop je het 2e deel in. Hier ervaar je voor het eerst de gehele breedte en hoogte van de schuurwoning, maar wel over een smal stuk met een trap naar een halfverhoogde verdieping en een volledige verdieping aan de bovenzijde van de trap.

Langs dit deel loop je richting het 3e deel van de schuurwoning. Dit is de plek van een prachtige ruime woonkeuken met kookeiland. Hier ervaar je het halve volume van de schuurwoning. Aan de rechterzijde staat een volume van zichtwerk beton van vloer helemaal tot in de nok. Aan de linkerzijde ervaar je het weidse uitzicht op het perceel en de omliggende natuur via een lange glazen pui.

Je wordt vanzelf uitgedaagt verder door te lopen want achter het betonnen volume gaat het 4e en tevens laatste deel schuil.

Hier bevindt zich de ruime woonkamer en is de schuurwoning in volledig te ervarn, zowel in breedte en hoogte, als in he pravtige uitzicht via de grote glazen kopgevel op het noorden met zicht op de oude eikenboom en molen.

De zichtwerk eikenhouten spanten zijn op een vast ritme in de woning geïntegreerd. Bij het betonnen volume zijn het halfspanten en bij de woonkamer volledige spanten. Erg stoer en ze geven de schuurwoning veel warmte en sfeer.

Het bestemmingsplan bood geen ruimte voor een schuurwoning met 2 volledige verdiepingen. En een schuurwoning met dakkapellen was voor ons geen optie. Middels een paar slimme ontwerp oplossingen is een woning ontworpen die toch 2 ruimte verdiepingen heeft.

Het 1e deel van de schuurwoning op de beganegrond is geen verblijfsgebied en voldoet alleen aan de 2.3m hoogte eis. Daarmee wonnen we al 30cm in hoogte. Op die manier konden we toch ruime slaapkamers maken met een gedeelde badkamer ertussen.

De hoofdslaapkamer bevindt zich in het vrijstaande betonnen volume. De verdiepingsvloer zit hier al op 1.5m hoogte, waarmee de slaapkamer met badkamer en kastenruimte tot in de nok open kan zijn en meer dan genoeg ruimte biedt.

De trap verbindt de beganegrond met de split-level hoofdslaapkamer en de verdieping met kinderkamers en badkamer. 

Oplevering: december 2019

van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-plattegrond-beganegrond-met-woonkeuken-en-woonkamer-rondom-betonnen-kern
van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-plattegrond-eerste-verdieping-met-slaapkamers-en-badkamers
van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-glazen-gevel-richting-tuin-en-zwembad
van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-kopgevel-met-glazen-pui
van-os-architecten-breda-nieuwbouw-schuurwoning-lieshout-met-zichtwerk-eikenhout-spanten-en-beton-volume-langsdoorsnede-met-woonkeuken-en-slaapkamer-in-betonnen-kern
ic_arrow_Left_big

Vorige project

Volgende project

ic_arrow_right_big

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018