studio @Stationslaan 75 Breda | bel 06-53682728

studio @Stationslaan 75 Breda
bel 06-53682728

architecten bureau

ARCHITECTEN BUREAU BREDA – VAN OS ARCHITECTEN

ONTWERP VAN UW DROOMWONING – NIEUWBOUW – VERBOUWING – TRANSFORMATIE

Over van Os Architecten

Ik ben Joep van Os (1980, Breda), architect in hart en nieren, creatieve vakidioot, en sinds januari 2009 eigenaar van mijn bedrijf van Os Architecten in Breda. 

Mijn jonge jeugd

Als klein ventje van zo’n 8 jaar was ik dol op dinosaurussen. Ik kende ze allemaal bij naam. Mijn pa zag ik vaak met zijn laarzen aan gaten graven in onze achtertuin. De link was gelegd. Mijn pa is archeoloog, wat gaaf! Dinobotten zijn echter nooit gevonden.

Mijn pa bracht de meeste tijd door op zijn werkkamer. Staand achter zijn tekentafel werkte hij hele dagen aan grote tekeningen. ‘s-Avonds ging ik kijken wat hij dan precies had gemaakt. Het waren geen dino’s. Hij kwam ook kijken en legde uit dat hij geen archeoloog was maar architect. De verwarring was groot, maar de dino’s was ik zo vergeten.

Dit moment koester ik omdat mijn levensmissie zich hier op 8-jarige leeftijd openbaarde. ‘Ik word ook architect, net als mijn pa’…

Nu het grote plan helder was, werd ook de route om architect te worden steeds duidelijker. Een lange weg, want pas halverwege de basischool had ik nog heel wat jaren studie voor de boeg.

Grote bouwkundige kennis

Na de middelbare school was de zomervakantie zo voorbij omdat ik nu eindelijk aan mijn grote wens kon beginnen.

MTS en HTS Bouwkunde, als voorbereiding op de Grande Finale, de 
Academie van Bouwkunst.

September 2008, daar was na 20 jaar (sinds mijn 8e) het moment, ik behaalde mijn Master (MArch, Master in Architecture). YESSSSS! Megatrots op, nog steeds!

Start eigen architecten bureau

In januari 2009 ben ik mijn eigen architectenbureau, van Os Architecten, in Breda gestart. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het maken van ontwerpen voor nieuwbouw woningen en renovaties van schuren en boerderijen door heel Nederland. 

Ontwerpen en architectuur is een vak waarin je groeit en jezelf steeds beter leert kennen en ontwikkelt. Mijn werk kenmerkt zich door combinaties tussen warme materialen, textuur, goede lichtinval en doordachte details. 

“Voor mij is een goed huis als je favoriete jas, zit altijd lekker en comfortabel”

Dit is waarom ik het belangrijk vind dat alle onderdelen in een plan op elkaar zijn afgestemd.

Ik zou mijzelf omschrijven als een echte doorzetter die zijn doel niet uit het oog verliest. Een vakidioot met liefde voor zijn werk. En ik kom het beste tot mijn recht, op alle vlakken, als ik de (creatieve) ruimte heb om mijn ding te doen.

Lid branchevereniging BNA

Ik ben geregistreerd als architect in het Nederlandse architectenregister. Ik ben ook lid van de Branchevereniging voor Nederlandse Architecten (BNA). Dat betekent dat ik verantwoordelijk en professioneel te werk ga. 

Inmiddels heb ik 20+ jaar ervaring in de architectuur en bouwkunde en deze zet ik 100% in voor de opgaven waar ik aan werk. En ik heb inmiddels een portfolio opgebouwd waar ik erg trots ben.

over van Os Architecten in zijn vrije tijd

Verder ben ik een echte Bredanaar en woon met veel plezier in een volledig zelf verbouwd en ontworpen huis in de prachtige wijk Boeimeer.

Voor de balans naast mijn werk ben ik ook veel bezig met fotografie. Dit gebruik ik om extra diepgang te geven aan mijn werk als architect. Van kijken en niks zien, naar lekker kijken en alles zien.

Verder luister ik veel muziek, speel ik akoestisch gitaar en kook ik graag op mijn Big Green Egg.

Interesse in een kennismaking en/of samenwerking?

Bel mij gerust op 06-53682728. 

Ik ontvang u graag in onze sfeervolle architectuur en interieur studio aan de Stationslaan in Breda.

onze architectuur & interieur studio in Breda

van Os Architecten studio Stationslaan Breda