Stationslaan 75 Breda  |  06-53682728

van-Os-Architecten-logo-1

van Os Architecten - architect Breda

ontwerp van uw droomwoning - nieuwbouw - verbouwing - transformatie

Waarom een architect inhuren je geld oplevert i.p.v. kost?

U wilt een nieuwbouw woning bouwen, uw bestaande woning verbouwen of bijvoorbeeld een oude koeienstal ombouwen tot woning.

U heeft al ideeën, met Floorplanner een plattegrond gemaakt, én zelfs een Pinterest inspiratiebord gemaakt. U bent er klaar voor.

Maar hoe nu verder?
U heeft nog geen idee wat de bouw gaat kosten.
U kent geen betrouwbare aannemer die tijd heeft.
Heeft u een vergunning nodig om te bouwen?
Uw zelfgemaakte tekening blijkt geen bouwtekening.
Haalt uw plan het maximale uit uw budget?

Een architect inhuren? Dat zal wel duur zijn...
Dus u besluit zonder architect te starten.

"U kijkt toch ook graag op tv naar afleveringen van
'De Grote Verbouwing'?  Welke afleveringen zijn het leukste?"

Precies! Die afleveringen waarin echt alles mis gaat, zoals:

 • Grove overschrijdingen budget
 • De bouw die veel langer duurt dan gedacht
 • Vastlopen in eindeloos vergunningen traject bij gemeente
 • Verhuizen met gezin naar een vieze caravan op de bouw
 • Eindeloos meerwerk van de aannemer
 • Nachtwerk om brandjes te blussen, want overdag gewoon werken

Het resultaat? Wat een droomhuis had moeten worden is nu een huis zonder droomkeuken en badkamer want daar was geen geld meer voor. Het traject was een stressvolle en te langdurende rottijd.

Het is hard lachen thuis op de bank kijkende naar deze tv-programma's, want u gaat deze fout niet maken. Toch?

Klopt, U kunt wél een architect inhuren! En niet zo maar een.

van Os Architecten is er om u te helpen uw droomhuis te realiseren. Dat kost geld, maar die investering hebben wij al voor u terugverdiend nog vóór de bouw is gestart.


Als architect zetten wij uw ideeën om in werkelijkheid. We maken het plan beter en beter tot wij het maximale uit uw budget en wensen hebben geperst. 

Met onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring weten we precies waar we op moeten letten m.b.t. wensen, bouwlocatie, kavel, budget, bouwtechniek, constructie en geldende regelgeving.

Ons professionele netwerk van bouwpartijen staat klaar om te helpen bij het plan. U hoeft dus niet zelf op zoek naar handjes die kunnen helpen. 

Meerwerk? Welnee, het resultaat is een goed uitgedacht en uitgezocht plan. De aannemer rekent geen meerwerk want het is helemaal duidelijk wat er gebouwd moet gaan worden.

Samenwerken met van Os Architecten betekent:

 • kortere doorlooptijd project
 • snel vergunning om te mogen bouwen
 • gebruik van ons eigen professionele netwerk
 • geen meerwerk kosten tijdens de bouw
 • en een heel erg gaaf doordacht ontwerp

Oftewel, een fijne bouwtijd zonder stress!

U krijgt een droomwoning die helemaal klaar is, inclusief die mooie droomkeuken en badkamer, én binnen budget! 

svg-image

We zochten naar een nieuwe woning, vrij gelegen, in nauw contact met de natuur en toch dicht bij alle uitvalswegen in de randstad. Uiteindelijk een stuk grond gevonden aan de dijk met aan een kant vrij uitzicht over de dijk en het “Nessebos”.

Onze wens was een huis passend in de omgeving, dat een vakantiegevoel oproept, waarin de zon van alle kanten kan binnen komen en met een goed uitzicht over de tuin. 

Het ontwerp van Joep was helemaal goed, hij had ons begrepen en verraste ons met vele mooie details. Het traject is snel verlopen en er is een fijn contact geweest vóór en tijdens de bouw tussen ons, Joep en de aannemer. 

We zijn trots op ons huis en krijgen veel complimenten van de vele fietsers op de dijk en hebben het gevoel dat vakantie overbodig is.

We zouden het hele traject zo weer doen. Dat gaat alleen niet gebeuren want we gaan hier nooit meer weg!!

Wouter en Inge

van-os-architecten-nieuwbouw-dijkwoning-rottekade-zevenhuizen-stucwerk-voorgevel-met-houten-kozijnen

over Joep van Os

Architect (MArch) BNA en oprichter van Os Architecten

Als klein ventje van zo'n 8 jaar was ik dol op dinosaurussen. Ik kende ze allemaal bij naam. Mijn pa zag ik vaak met zijn laarzen aan gaten graven in onze achtertuin. De link was gelegd. Mijn pa is archeoloog, wat gaaf! Dinobotten zijn echter nooit gevonden.

Mijn pa bracht de meeste tijd door op zijn werkkamer. Staand achter zijn tekentafel werkte hij hele dagen aan grote tekeningen. 's-Avonds ging ik kijken wat hij dan precies had gemaakt. Het waren geen dino's. Hij kwam ook kijken en legde uit dat hij geen archeoloog was maar architect. De verwarring was groot, maar de dino's was ik zo vergeten. Dit moment koester ik omdat mijn levensmissie zich hier op 8-jarige leeftijd openbaarde. 'Ik word ook architect'...

Nu mijn levensmissie zich had openbaard werd ook de route om architect te worden steeds duidelijker. Een lange weg, want pas halverwege de basischool had ik nog heel wat jaren studie voor de boeg.

Grote bouwkundige kennis
Die zomer ging zo voorbij omdat ik nu eindelijk aan mijn grote wens kon beginnen. MTS Bouwkunde in Breda, de eerste stap. 4 jaar lang de basis van de Bouwkunde op school en tijdens stages geleerd. Wat een verschil als je iets doet wat je zo graag wilt. In 2000 vol trots mijn eerste Bouwkunde diploma behaald.

De volgende stap HTS Bouwkunde in Tilburg. 3 jaar lang gestudeerd en mijn Bouwkunde kennis verder uitgediept. Hier heb ik ook mijn ontwerpskills ontdekt, al waren die nog lang niet op niveau. In 2003 mijn tweede Bouwkunde diploma behaald.

Om architect te worden ontbrak de laatste belangrijke stap, de Academie van Bouwkunst, 4 jaar lang 4 dagen per week werken op een architectenbureau, 2 avonden per week studie na werktijd en op vrijdag naar school. En in mijn vrije tijd thuis alleen maar bezig met aanscherpen van mijn ontwerpskills. September 2008, daar was na 20 jaar (sinds mijn 8e) het moment, ik behaalde mijn Master (MArch, Master in Architecture) aan de Academie voor Architectuur & Stedenbouw in Tilburg. YES!

Specialisatie in woningbouw
In januari 2009 ben ik mijn eigen architectenbureau, van Os Architecten, in Breda gestart. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het maken van ontwerpen voor nieuwbouw woningen en renovaties van schuren en boerderijen. Eerst rondom Breda waar ik woon en werk, inmiddels door heel Nederland. 

Ontwerpen en architectuur is een vak waarin je groeit en jezelf steeds beter leert kennen en ontwikkelt. Mijn werk kenmerkt zich door combinaties tussen warme materialen, textuur, goede lichtinval en doordachte details. Nietszeggende architectenwoorden...

Voor mij is een goed huis als je favoriete jas, zit altijd lekker en comfortabel. Als je deze jas draagt voel en ben je de beste versie van jezelf.

Dit is waarom ik het belangrijk vind dat alle onderdelen in een plan op elkaar zijn afgestemd. Je krijgt dan de beste versie van de woning die je verdiend!

Ik zou mijzelf omschrijven als een echte doorzetter die zijn doel niet uit het oog verliest. Een vakidioot met liefde voor zijn werk. En ik kom het beste tot mijn recht, op alle vlakken, als ik de (creatieve) ruimte krijg om mijn ding te doen.

Lid branchevereniging
Ik ben geregistreerd als architect in het Nederlandse architectenregister. Ik ben ook lid van de Branchevereniging voor Nederlandse Architecten (BNA). Dat betekent dat ik verantwoordelijk en profesioneel te werk ga. 

Inmiddels heb ik 20+ jaar ervaring in de architectuur en bouwkunde en deze zet ik 100% in voor de opgaven waar ik aan werk. En ik heb inmiddels een portfolio opgebouwd waar ik erg trots ben.

van-os-architecten-lid-bna
svg-image

Als 2 midden dertigers in een impulsieve bui een deel van een oud schoolgebouw kopen, dan is dat vragen om problemen…

Daar zaten we dan, met stapels boeken en plaatjes in een grote lege ruimte. Honderden voorbeelden hoe onze verbouwingsdroom er eventueel uit zou kunnen zien maar geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Werkelijk elke indeling was mogelijk en dat gaf bij beide een hoop onrust.

Omdat onze dromen groter waren dan het zakje geld dat we hadden, besloten we om een masterplan te laten maken waar we de komende jaren naartoe zouden kunnen werken… maar door wie?

Het eerste telefonische contact met Joep was vertrouwd en hij stond een paar dagen later in de avonduren op de stoep. Gelukkig was hij, net als wij, erg onder de indruk van het gebouw en diezelfde avond begon het “sparren”, want dat is wat hij doet, ook op persoonlijk vlak. Joep komt niet met kant en klare oplossingen maar gaat met je aan de slag om zo dicht mogelijk bij je droom uit te komen zonder direct de bubbel door te prikken. Blijven denken in mogelijkheden en nooit de opdrachtgevers uit het oog verliezend, zelfs niet bij tegenslagen. Open, eerlijk, kritisch richting onderaannemers en durft tegengas te geven als de situatie daar om vraagt.

Ons masterplan is in samenwerking met Joep verscheidende keren veranderd doordat we meer tijd in de ruimte hebben doorgebracht. Het resultaat mag er ook naar zijn, het klopt gewoon allemaal zo goed dat elke dag leven in deze omgeving een cadeautje is. Dat was onze droom!

Jonathan en Rika

van-Os-architecten-verbouwing-woning-in-school-te-breda-4m-hoge-taatsdeur-in-kastenwand
van-Os-Architecten-Breda-Joep-van-Os-architect-Breda-profielfoto-nieuw

In mijn vrije tijd
Verder ben ik een echte Bredanaar. Samen met mijn vriendin en 2 kinderen wonen we in ons volledig zelf verbouwde en ontworpen huis.

Voor de balans naast mijn werk ben ik ook veel bezig met fotografie. Dit gebruik ik om extra diepgang te geven aan mijn werk als architect. Van kijken en niks zien, naar lekker kijken en alles zien.

Verder luister ik veel muziek, kook ik graag op mijn Big Green Egg, en beoefen ik een soort van yoga.

Interesse in een kennismaking en/of samenwerking?
Bel mij gerust op 06-53682728.

p.s.
Die foto hierboven heb ik zelf gemaakt, 16x opnieuw (of onscherp, linkeroog dicht, beide ogen dicht, onderkin te prominent in beeld, haar niet goed, kreuk in overhemd, etc etc.), tot ik de foto ok genoeg vond voor op mijn website.

Zo sta ik er nooit bij als ik aan het ontwerpen ben, want dan is mijn kantoor als een ontplofte keuken. Het eindresultaat is een kloppend gerecht (ontwerp), doordacht, heerlijk en esthetisch prachtig. Maar die keuken, dat is mijn creatieve ruimte. Misschien maak ik daar ook nog een keer een foto van, in 1x.

van Os Architecten
vanosarchitecten.nl

kantoor
Stationslaan 75

4815 GW Breda

telefoon
06 53 68 27 28

email
joep@vanosarchitecten.nl

Maak nu een afspraak met Joep van Os