studio @ Stationslaan 75 Breda  |  06-53682728

van-Os-Architecten-logo-1

VAN OS ARCHITECTEN - ARCHITECT BREDA

ONTWERP VAN UW DROOMWONING - NIEUWBOUW - VERBOUWING - TRANSFORMATIE

van-Os-Architecten-Breda-Joep-van-Os-architect-Breda-profielfoto-nieuw

over Joep van Os

Architect (MArch) BNA en oprichter van Os Architecten

Mijn jonge jeugd
Als klein ventje van zo'n 8 jaar was ik dol op dinosaurussen. Ik kende ze allemaal bij naam. Mijn pa zag ik vaak met zijn laarzen aan gaten graven in onze achtertuin. De link was gelegd. Mijn pa is archeoloog, wat gaaf! Dinobotten zijn echter nooit gevonden.


Mijn pa bracht de meeste tijd door op zijn werkkamer. Staand achter zijn tekentafel werkte hij hele dagen aan grote tekeningen. 's-Avonds ging ik kijken wat hij dan precies had gemaakt. Het waren geen dino's. Hij kwam ook kijken en legde uit dat hij geen archeoloog was maar architect. De verwarring was groot, maar de dino's was ik zo vergeten. Dit moment koester ik omdat mijn levensmissie zich hier op 8-jarige leeftijd openbaarde. 'Ik word ook architect'...

Nu mijn levensmissie zich had openbaard werd ook de route om architect te worden steeds duidelijker. Een lange weg, want pas halverwege de basischool had ik nog heel wat jaren studie voor de boeg.

Grote bouwkundige kennis
Die zomer ging zo voorbij omdat ik nu eindelijk aan mijn grote wens kon beginnen. MTS Bouwkunde in Breda, de eerste stap. 4 jaar lang de basis van de Bouwkunde op school en tijdens stages geleerd. Wat een verschil als je iets doet wat je zo graag wilt. In 2000 vol trots mijn eerste Bouwkunde diploma behaald.

De volgende stap HTS Bouwkunde in Tilburg. 3 jaar lang gestudeerd en mijn Bouwkunde kennis verder uitgediept. Hier heb ik ook mijn ontwerpskills ontdekt, al waren die nog lang niet op niveau. In 2003 mijn tweede Bouwkunde diploma behaald.

Om architect te worden ontbrak de laatste belangrijke stap, de Academie van Bouwkunst, 4 jaar lang 4 dagen per week werken op een architectenbureau, 2 avonden per week studie na werktijd en op vrijdag naar school. En in mijn vrije tijd thuis alleen maar bezig met aanscherpen van mijn ontwerpskills. September 2008, daar was na 20 jaar (sinds mijn 8e) het moment, ik behaalde mijn Master (MArch, Master in Architecture) aan de Academie voor Architectuur & Stedenbouw in Tilburg. YES!

Specialisatie in woningbouw
In januari 2009 ben ik mijn eigen architectenbureau, van Os Architecten, in Breda gestart. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het maken van ontwerpen voor nieuwbouw woningen en renovaties van schuren en boerderijen. Eerst rondom Breda waar ik woon en werk, inmiddels door heel Nederland. 

Ontwerpen en architectuur is een vak waarin je groeit en jezelf steeds beter leert kennen en ontwikkelt. Mijn werk kenmerkt zich door combinaties tussen warme materialen, textuur, goede lichtinval en doordachte details. Nietszeggende architectenwoorden...

Voor mij is een goed huis als je favoriete jas, zit altijd lekker en comfortabel. Als je deze jas draagt voel en ben je de beste versie van jezelf.

Dit is waarom ik het belangrijk vind dat alle onderdelen in een plan op elkaar zijn afgestemd. Je krijgt dan de beste versie van de woning die je verdiend!

Ik zou mijzelf omschrijven als een echte doorzetter die zijn doel niet uit het oog verliest. Een vakidioot met liefde voor zijn werk. En ik kom het beste tot mijn recht, op alle vlakken, als ik de (creatieve) ruimte krijg om mijn ding te doen.

L
id branchevereniging BNA
Ik ben geregistreerd als architect in het Nederlandse architectenregister. Ik ben ook lid van de Branchevereniging voor Nederlandse Architecten (BNA). Dat betekent dat ik verantwoordelijk en profesioneel te werk ga. 

Inmiddels heb ik 20+ jaar ervaring in de architectuur en bouwkunde en deze zet ik 100% in voor de opgaven waar ik aan werk. En ik heb inmiddels een portfolio opgebouwd waar ik erg trots ben.

In mijn vrije tijd
Verder ben ik een echte Bredanaar. Samen met mijn vriendin en 2 kinderen wonen we in ons volledig zelf verbouwde en ontworpen huis.

Voor de balans naast mijn werk ben ik ook veel bezig met fotografie. Dit gebruik ik om extra diepgang te geven aan mijn werk als architect. Van kijken en niks zien, naar lekker kijken en alles zien.

Verder luister ik veel muziek, speel ik akoestisch gitaar en kook ik graag op mijn Big Green Egg.

Interesse in een kennismaking en/of samenwerking?
Bel mij gerust op 06-53682728.

VAN OS ARCHITECTEN
WWW.VANOSARCHITECTEN.NL

STUDIO
STATIONSLAAN 75

4815 GW BREDA

MOBIEL
06 53 68 27 28

EMAIL
JOEP@VANOSARCHITECTEN.NL

CONTACT MET VAN OS ARCHITECTEN