van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-entreedeur-in-houten-gevelbekleding

Nieuwbouw woning met houten gevelbekleding, gevelstucwerk en een stalen dak

Hoge Gouw, Teteringen

Bouwpartijen: van Os Architecten, Sterk Adviesbureau, OBM Verbouw en Onderhoud b.v.

Publicaties

Deel dit project

Wensen nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning in Scandinavische stijl met een eenvoudige opzet qua volume, natuurlijke materialen in de gevel met hout en stucwerk en een vrijstaand bijgebouw.

Concept nieuwbouw woning 

Een mooi kavel voor een nieuwbouw vrijstaande woning in de wijk de Hoge Gouw in Teteringen. 

Zoals een kind een huis tekent, zo is de hoofdmassa van de woning. Een eenvoudig volume, zonder poespas aan de buitenzijde, bestaande uit een houten plint van verticale western red cedar delen met daarboven een fijne structuur wit gevelstucwerk en een dak voorzien van een stalen dakbedekking met felsbanen.

De goot is weggewerkt in het dakpakket onder de stalen dakbedekking.

De kozijnen op de beganegrond zijn geplaatst tussen de houten geveldelen, geven het plan rust en benadrukken de horizontale lijn tussen hout en stucwerk.

Op de beganegrond bevinden zich een gezellige woonkamer aan de voorzijde en een woonkeuken met kookeiland en veranda aan de achterzijde. De entree bevindt zich in het midden van de woning aan de linkerzijde. De berging is tevens aan de buitenzijde bereikbaar via een deur die is weggewerkt in de houten gevel.

Op de verdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers, een badkamer en een berging.

van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-voorgevel-woning-in-stucwerk-en-houten-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-voorgevel-in-stucwerk-en-houten-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-entreedeur-in-houten-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-detail-kozijn-in-houten-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-detail-aansluiting-gevelstucwerk-op-houten-western-red-cedar-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-detail-houten-gevelbekleding-en-horizontale-bevestiging
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-houten-gevelbekleding-glad-stucwerk-en-stalen-dakbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-maaiveldaansluiting-houten-gevelbekleding-en-grind
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-westgevel-met-strakke-verticale-houten-gevelbekleding
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-westgevel-met-grote-glazen-pui
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-achtergevel-met-brede-tuin-en-veranda
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-kvik-kookeiland-en-zwarte-stalen-pui
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-stalen-pui-tussen-zitkamer-en-woonkeuken
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-woonkamer-met-zicht-op-woonkeuken
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-woonkamer-met-verbede-plattegrond
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-zichtwerk-monolitische-betonvloer
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-zitkamer-aan-voorzijde-met-lederen-bank
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-aankleding-op-woonkeuken
van-os-architecten-nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-aankleding-bij-bar

"van Os Architecten heeft heel goed aangevoeld hoe wij wilden wonen en heeft onze wensen vertaald naar een mooi ontwerp"

Ursula en Harry Marrenga 

In 2015 hebben wij een kavel gekocht en we waren toen nog erg aan het twijfelen tussen verschillende stijlen. Wat voor huis willen we? Vinden we dat over 15 jaar ook nog mooi? Een boerderij is mooi maar een Scandinavisch huis ook. 

We hebben onze twijfels voorgelegd aan Joep die met een ontwerp kwam, een ontwerp wat aan de buitenkant strak, Scandinavisch en zonder poespas is. Een ontwerp wat goed aansluit bij een gezin qua indeling en binnen ook nog landelijk voelt met een industriëel tintje. 

Zo zijn de balken bijvoorbeeld in het zicht gebleven en hebben we hoge plafonds. Stalen deuren die de keuken van de kamer scheiden maken het geheel af. 

Joep heeft ook bepaalde zaken geadviseerd zoals een berging in huis waar we in eerste instantie niet aan hadden gedacht want we hebben een ruime garage. Maar achteraf zijn we er zo blij mee. 

Het huis voelde meteen als thuis, het is licht en heel sfeervol. Al onze wensen zijn verwerkt van een extra slaapkamer op de begane grond, een veranda tot de hoge nok op de eerste verdieping. Iedere dag zijn we blij dat we hier wonen. 

Vorige project

Volgende project

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over one werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen,
neem dan contact met ons op via 076 888 30 27 of stuur ons een mailtje.

Benieuwd wat wij voor u voorkunnen betekenen?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u hier mee kunnen helpen, neem dan contact met ons op via  076 888 3027 of stuur ons een mailtje.

© van Os Architecten 2018

© 2018